Over Daniël Roozing

Wie ben ik

Op één van jullie mooiste dagen draait het niet om mij, maar om jullie en de gasten. Uiteraard is het wel handig om te weten wie erachter de camera schuilt. Mijn naam is Daniël Roozing, 44 jaar, geboren en getogen in Den Helder, Noord Holland. Ik ben zelf ook getrouwd en heb 2 pleegkinderen.

Al van jongs af aan kwam ik aanraking met fotografie. Als hobbyfotograaf schoot ik overal een plaatje van. Dit werd gewaardeerd door een bevriend stel. Zij vroegen mij om hun huwelijk vast te leggen. Dit is mij zo goed bevallen, dat ik het ben blijven doen.

Inmiddels ben ik al 17 jaar trouwfotograaf en lid van Dutch Professional Photographers. Het contact met de mensen, het blij maken van mensen en de herinneringen die je vastlegt, maakt voor mij fotografie heel leuk. De lach op het gezicht van het bruidspaar als ze de foto’s of het album zien is voor mij goud waard!

Mijn eigen bruiloft, mijn Christelijke opvoeding en de vele bruiloften die ik in de afgelopen 17 jaar heb mogen vastleggen, hebben ervoor gezorgd dat ik goed kan inbeelden wat de bijzondere momenten zijn om vast te leggen.

In fotografie kan ik mijn creativiteit kwijt. Naast trouwfotograaf ben ik ook werkzaam bij de Marine op de ICT afdeling.

Hoe werk ik

Mijn fotografie stijl is te omschrijven als journalistiek. Ik leg graag de spontane momenten vast, precies zoals het gebeurd. Er wordt heel weinig geregisseerd, juist wil ik de beleving en emoties vastleggen. Wil je meer weten over deze fotografiestijl? Lees het hier of bekijk eerder vastgelegde bruiloften in de gallerij.

Tijdens de ceremonie of het feest werk ik juist erg op de achtergrond, onopvallend en zonder flitsers. Het laatste wat ik wil is de sfeer verstoren. Daarom gedraag ik mij eerder als één van de gasten met “toevallig” een camera bij zich. Het zou  niet de eerste keer zijn als de gasten of zelfs het bruidspaar niet eens door had dat ik er was.

Wat kenmerkt mij

Je kunt mij omschrijven als een introverte, rustige en behulpzame fotograaf. Dit zie je terug in mijn rustige en ontspannen uitstraling. Dit zorgt er vaak voor dat ook het bruidspaar zich kan ontspannen tijdens de fotoshoot.

Bovendien doe ik alles graag met humor. Want ze zeggen het niet voor niets: Een dag niet gelachen, is een dag niet geleefd!

 Wil je mij graag nog meer over mij weten of heb je vragen? Ik kom graag met jou en je partner in contact om alle mogelijkheden te bespreken!

Emoties

Jullie bruiloft, een dag vol met geluk en emoties. Dit wil ik vastleggen, zodat jullie na het zien van de foto's alles opnieuw kunnen herbeleven.

Beleving

Het zijn vaak de spontane, ongedwongen momenten die een foto maken. Het zijn de kleine dingen die ertoe doen. Deze beleving vinden jullie terug in mijn fotografie

Ik werk onopvallend

Tijdens de trouwdag draait het om het bruidspaar en de gasten. Het is mijn doel om er bij te zijn zonder dat je mij ziet. Zo worden de beelden puur en authentiek.

Thomas Lapperre

"Daniël maakte de foto's van onze bruiloft in Arbanasi, Bulgarije. Een prachtige locatie, maar ook een bijzondere bruiloft. Lilly is Bulgaars, ik Nederlands, en onze vrienden en familie zagen elkaar voor het eerst. Dat feestelijk samenkomen van mensen met een diverse achtergrond, heeft Daniël uitmuntend goed op camera vastgelegd. Hij was altijd op de achtergrond zodat alle ceremonies prima verliepen, en op de juiste momenten maakte hij precies de foto waarmee we achteraf konden zeggen: zo was het precies. Zijn foto's leggen de essentie van het samenzijn vast. Ik kan Daniël Roozing Fotografie absoluut aanraden als trouwfotograaf."

Martine van der Pas

"Daniel weet de echte sfeer op beeld vast te leggen. Hij fotografeert subtiel vele mooie momenten, van het bruidspaar maar ook van de gasten. Zo geeft zijn fotoreportage een prachtig inkijkje in de mooiste dag. De fotoboeken die hij maakt, waarvoor hij de foto's ook bewerkt, zijn heel mooi. Tip: laat hem van tevoren weten of je fan bent van (veel) zwart wit foto's, of meer van kleur."

Chantal Verveer - Konijn

"Eigenlijk in 1 woord top! Daniël maakt ontzettend mooie foto's op een ontspannen manier. De communicatie is helder en duidelijk en hij komt zijn afspraken goed na. Als je nog een fotograaf zoekt dan ben je bij Daniël aan het goede adres!"